De Vereniging

De Vereniging Kunstkring Eijsden-Margraten bestaat uit 21 leden, beeldend kunstenaars.
Er wordt gewerkt vanuit verschillende disciplines zoals keramiek, schilderen, beeldhouwen en fotograferen.

Alle leden zijn woonachtig in de gemeente Eijsden-Margraten.
De vereniging is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Bij de fusie van de voormalige gemeenten Eijsden en Margraten in januari 2011 heeft de Kunstkring haar statuten aangepast, zodat ook inwoners van de gemeente Margraten lid kunnen worden.

Historie:
In de fotoalbums van onze site kunt u zien dat er diverse speciale exposities gehouden zijn, soms gekoppeld aan de voorjaarsexpositie.

• Zo werd in oktober 2005 voor het eerst een ruim twee weken durende thema-expositie gehouden. Het thema was “Natuurlijk….Eijsden!”.  De expositie werd gehouden in de Sint Christinakerk te Eijsden.
  • In 2007 stond de expositie in het teken van het 5-jarig jubileum. Vanwege dit lustrum werd er zowel door de exposerende leden alsook door gast-exposanten prachtig werk tentoongesteld. Deze gasten kwamen uit Duitsland, Wallonië en Belgisch Limburg.
  • In het najaar van 2011 verzorgde de vereniging een thema-expositie in De Grenedeer te Gronsveld.
  • In 2012 vierde de Kunstkring haar 10 jarig jubileum en waren er ook weer diverse euregionale gast-exposanten, dit om de tentoonstelling steeds weer net een ander karakter te geven en onze bezoekers te blijven verrassen.
  • In 2014, exposeerde de Kunstkring voor het eerst in
    Feesthoeve De Laathof in Mesch, e
    en mooie ruime, landelijk gelegen locatie. Er deden zo’n 30 deelnemers mee, de leden van de Kunstkring én gastexposanten.
  • In 2015 vond de Voorjaarsexpositie voor de eerste maal in onze historie plaats in “Het Familiemuseum” Breusterstraat 27 te Eijsden.
  • Ook in 2017 zal het evenement weer in het Ursulinenconvent plaatsvinden en wel op 29 en 30 april.
  • In 2018 zijn we weer terug in de Feesthoeve De Laathof in Mesch, op 28 en 29 april

Cultureel Café:
Een of tweemaal per jaar organiseren we voor leden én belangstellenden een culturele avond of dagtrip. Tijdens de avonden worden bijvoorbeeld lezingen of workshops gegeven door professionele kunstenaars uit de omgeving.
Zo hebben we afgelopen jaar het vernieuwde Rijksmuseum bezocht in Amsterdam, alwaar een gids ons een rondleiding heeft gegeven.
Onlangs heeft een lezing plaatsgevonden met “De Gulden Snede” als thema.

Ledenvergaderingen:
Twee maal per jaar wordt er een ledenvergadering gehouden.

Uitwisselingen en uitnodigingen:
Onze leden worden uitgenodigd om deel te nemen aan kunstmarkten en de vereniging verzorgt contacten met organisatoren van kunstmanifestaties die voor de leden van belang kunnen zijn. Er zijn beginnende contacten met soortgelijke verenigingen/clubs met het doel om te komen tot onderlinge uitwisselingen.